
Evenementen Zoeken en weergeven navigatie
september 2020
Uitverkocht – Nazomers tomatenfestival @ Natuurlijk Tomaat
Na roerige maanden met veel thuis blijven wordt het langzaam aan tijd om er weer op uit te trekken. Frisse lucht, goed gezelschap, mooie verhalen en natuurlijk vers en lekker eten. We gaan ons verdiepen in de wereld van tomaten! WAT EN WAAR? In Klein Dongen staat de biologische tomaten kwekerij van Henriette en Alfons. In 2015 zijn zij gestart met het biologisch telen van diverse groenten zoals komkommers, paprika's maar bovenal tomaten. Dit jaar zijn dat o.a. cherry tomaten, San…
Meer weten »oktober 2020
PADDENSTOELENWANDELING – UITVERKOCHT!
Update 20/10/20, aanvullende info voor de deelnemers: De paddenstoelenwandeling van as zondag gaat door. Uiteraard rekening houdend met alle regels. Tot dan! // Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan 's ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en welke paddenstoel eetbaar…
Meer weten »februari 2021
UITGESTELD: SAVE THE DATE 28 FEBRUARI 2021: KICK-OFF (ALV) BRABANT & THEMA ‘ROKEN’
12-02-2021 UPDATE! Helaas moeten wij onze eerste activiteit van 2021 nog even uitstellen...Zodra er meer mag komen we met een nieuwe datum. Hopelijk tot gauw De eerste activiteit van 2021 wordt de Slow Food Brabant kick-off meeting 2021 oftewel de ALV. Deze middag zal plaatsvinden op bio-boerderij 't Schop met als thema ''ROKEN''. Het roken van voedsel is al sinds jaar en dag een bereidingstechniek om ons eten te conserveren. Tegenwoordig worden producten niet alleen gerookt om ze langer te kunnen…
Meer weten »oktober 2021
Brabantse Paddenstoelen-wandeling
Net als vorige jaren organiseren we samen met Jeroen Evers en Johan Pegel, zeer ervaren paddenstoelengidsen, weer een najaarswandeling, op zoek naar de zo wonderlijke, verscheidene paddestoelen. Zijn ze eetbaar? En herkenbaar, of juist gevaarlijk? Jeroen en Johan herkennen de paddenstoelen al van verre en beantwoorden al onze vragen. Ze vertellen ons graag alles over vorm, kleur, structuur én de eetbaarheid en smaak! We starten dit jaar op een andere plek, voor de verandering. We wandelen in de bossen van…
Meer weten »november 2021
Masterclass Vleeswaren (uitgesteld)
Eind vorig jaar al weer zonden wij jullie onze heerlijk geurende eindejaarsgroet. de gerookte worst van familie van de Broek van Bioboederij ’t Schop. Op zondag 21 november a.s., in de traditionele slachtmaand, zijn we te gast in de slagerij van bio-boerderij ’t Schop, in Hilvarenbeek. We leren daar hoe vakslager Werner op traditionele wijze een aantal vleeswaren maakt en daarmee de hoogwaardige kwaliteit van de wildgrazende runderen conserveert en voor ons zo smakelijk maakt. Natuurlijk is er uitegbreid rruimte…
Meer weten »juni 2022
Boottocht naar de Weervisserij op de Oosterschelde; op zoek naar Ansjovis!
Wist jij dat je ansjovis kunt vangen in Noord-Brabant? Dit kan al heel lang…In de zestiende eeuw zorgen opeenvolgende stormvloeden ervoor dat grote delen van Zeeland worden overspoeld. Veel dorpen en uiteindelijk ook het hoger gelegen stadje Reimerswaal worden door het water weggevaagd. De vaarroute van en naar Antwerpen langs de Brabantse Wal verzandt. Een ramp voor de handel in Bergen op Zoom, maar een zegen voor de Bergse vissers. Dicht bij de stad ontstaan in ondiep water rijke visgronden;…
Meer weten »