Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kookworkshop met de tuinders van de Es

16 juli, 2022

€32.50 – €35.00

“Koken met de tuinders van de Es”: zaterdag 16 juli a.s. 

Aan de rand van het Brabantse dorp Haaren ligt Tuinderij de Es, een schitterende tuinderij waar sinds 1981 een veelheid van biologische groente wordt geteeld. Na hun studie aan Wageningen Universiteit vertrokken Daniëlla de Winter en Bart Pijnburg voor 10 jaar naar Afrika om te werken aan landbouwontwikkeling in Zambia en Mozambique. Na nog eens 10 jaar werkervaring in Nederland ontstond het idee van een innovatieve multifunctionele zorgboerderij. In 2012 namen zij de Tuinderij de Es over.

Inmiddels ligt er een prachtige tuin waar naast heerlijke groenten telen ook aandacht is voor diverse zorgfuncties, voor aanschuifmaaltijden, ontvangsten en kookworkshops. Bart en Daniëlla zijn al vele jaren aangesloten bij Slow Food Brabant.  Hoogste tijd om hen weer te bezoeken, en samen onder hun bezielende leiding de maaltijd te oogsten, bereiden en eten.

Programma Koken met de Tuinders van de Es

Inloop op de tuinderij  :  16.30 – 17.00 uur

Rondgang tuinderij en oogsten :  17.00 – 18.00 uur

Je oogst bereiden     :  18.00 – 19.30 uur

Met elkaar aan tafel    :  19.30 –  21.30uur

Op zaterdag 16 juli a.s. organiseert Slow Food Brabant samen met Bart en Daniëlla de workshop: “Koken met de Tuinders van de Es”.

Na een rondgang langs de mooie gewassen, oogst je zelf je groenten en gaan we samen aan de slag in de keuken. Lokaler, kraakverser en smakelijker kan het niet. Bart en Daniëlla vertellen het eerlijke verhaal achter de tuin, de teelt en de groenten die dan in seizoen zijn. Zo verbinden we ons met wat de Brabantse grond en seizoen ons nu aanbiedt en genieten daarvan met elkaar.

Prijs  

De prijs voor de rondgang, workshop en maaltijd bedraagt Euro 32,50* per persoon voor Slow Food leden en Euro 35,00* voor niet-leden Slow Food.

(* in de prijs is een welkomstdrankje begrepen. Verder gebruik van dranken is voor eigen individuele rekening)

Adres en bereikbaarheid : 

OV:  Pak vanaf station Den Bosch of station Tilburg buslijn 140 en stap uit bij halte ‘Eind’. Van hieruit ca 100m lopen, richting centrum, eerste weg rechts.

Parkeren: op de tuinderij kan je parkeren op de aangegeven plaatsen.

Adres gegevens 

Tuinderij de Es
Eind 19c
5076 TD Haaren

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
16 juli, 2022
Kosten:
€32.50 – €35.00

Organisator

Slowfood Brabant
Telefoon
06-29547226
E-mail
info@slowfoodbrabant.nl
Bekijk de site van Organisator