Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PADDENSTOELENWANDELING – UITVERKOCHT!

25 oktober, 2020 @ 10:00 - 13:30

€15.00 – €17.00

Update 20/10/20, aanvullende info voor de deelnemers: De paddenstoelenwandeling van as zondag gaat door. Uiteraard rekening houdend met alle regels. Tot dan!

//

Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan ‘s ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en welke paddenstoel eetbaar is welke niet. Natuurlijk sluiten we af  af met een kleine lunch waarin de paddenstoel een belangrijke rol speelt!

Wat en waar?

Al wandelend door het bos op de grens van Nederland en Belgie krijgen we uitleg over verschillende soorten paddenstoelen. Zowel giftige als eetbare. Wat is het verschil in uiterlijk? Welke werking hebben giftige paddenstoelen op ons lichaam? Onder leiding van een ervaren gids gaan we zelf mee zoeken, kijken, ruiken, proeven.
De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag dus zorg voor stevige schoenen en buitenkleding, die een stootje en misschien een regenbui kan hebben. Neem water mee voor onderweg.

Jeroen Evers is een ervaren paddenstoelen kenner. Hij organiseert inmiddels enkele jaren de wandelingen. Hij is met zijn verhaal van een paddenstoelenwandeling met koks in opleiding opgenomen in het kookboek “Van Brabantse Grond” (uitgegeven door Slow Food Brabant). Daarnaast is hij bezig een eigen voedselbos te ontwikkelen waarin paddenstoelen ook volop de ruimte krijgen.

Na afloop van de wandeling komen we weer terug bij de Boerenschuur om gezamenlijk  te proeven en genieten van een heldere bospaddestoelensoep met vers brood, natuurlijk verrijkt met eigen gevonden bos-paddestoelen.

Wanneer?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer te weten komen over de verschillende soorten eetbare  en niet-eetbare paddenstoelen? Ga dan op zondag 25 oktober 2020 mee met onze Paddenstoelenwandeling!

Programma:

10.00 uur : Verzamelen bij de Parking van de Boerenschuur op de Goudbergseweg 15 in Strijbeek
10.30 uur:  Korte introductie Slow Food en Jeroen Evers & start begeleide Paddenstoelen-wandeling in het bos
12.30 uur:  Terugkomst op locatie Goudbergseweg 15, Strijbeek
12.30 uur:  Lunch, met helder bospaddestoelensoep en brood, verrijkt met eigen gevonden bos-paddenstoelen; Koffie, thee, water, limonade.
13.30 uur:  Afronden / huiswaarts

Kosten:

Kosten van deze educatieve wandeling, inclusief paddenstoelensoepje met brood, koffie, thee en limo in de Boerenschuur :

Slow Food leden: 15,00

Niet-leden: 17,00

Wees er snel bij want het aantal tickets is beperkt ! (Max 30 deelnemers)

Adres:

Verzamelen bij de parking van de Boerenschuur, Goudbergseweg 15, STRIJBEEK

(info:06-29547226)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Slow Food leden
15.00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Niet-leden
17.00
3 beschikbaar

32 mensen zijn aanwezig PADDENSTOELENWANDELING – UITVERKOCHT!

Gegevens

Datum:
25 oktober, 2020
Tijd:
10:00 - 13:30
Kosten:
€15.00 – €17.00
Site:
https://slowfoodbrabant.nl/evenement/save-the-date-zondag-27-oktober-paddenstoelenwandeling/

Organisator

Slowfood Brabant
Telefoon
06-29547226
E-mail
info@slowfoodbrabant.nl
Bekijk de site van Organisator