Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Brabantse Grond

4 april, 2018

Beste Slow foodie,

2018 is het jaar van WE ARE FOOD en Brabant is hiervoor gekozen tot Europese Regio van Gastronomie! Als culinaire provincie Brabant staan we 10 maanden volop in de nationale en regionale spotlight, op het gebied van landbouw, bereiding, innovatie, verspilling, gastvrijheid en meer culinaire onderwerpen.
Onderdeel van de culinaire jaaragenda van 2018 is ons project “Van Brabantse Grond“.

Wat houdt ons jaarproject “Van Brabantse Grond” in: 
Studenten van de zeven ROC opleidingen in de regio’s van Brabant werken door de seizoenen samen met een selecte groep van ca 30 boeren families. Het gaat erom dat de studenten respect en tastbare productkennis ontwikkelen voor de teelt van onze Brabantse grond. En er mooie recepten mee ontwikkelen!
Dit werken we uit met een inspirerend lesprogramma op de boerderij. In het veld.
Dit alles resulteert in een rijk geïllustreerd kookboek ‘Van Brabantse Grond’, dat eind 2018 wordt uitgegeven en breed zal worden verspreid onder bedrijven en ‘eters’ in Brabant.

Wie organiseert het?
Onder leiding van Marc Raaijmakers, directeur van het Koning Willem 1 College, werken de 7 Brabantse ROC’s samen aan dit unieke leerproject.
Als Slow food Brabant zijn we onderdeel van het projectteam “Van Brabantse Grond”.
Slow food Brabant zorgt voor de selectie van boerderijen die authentiek Brabantse producten telen, die ambachtelijk werken en die in staat zijn deze kennis en passie over te dragen op de Brabantse koksleerlingen.

Wanneer?
De maand April is het startpunt en het project loopt het hele jaar door. De officiële aftrap is op woensdag 4 April. Met veel plezier nodigen wij jullie als leden van Slow food Brabant uit hierbij te zijn. Tijdens deze opening zal Hans van Steenbergen 3 boeren, 3 studenten en 3 docenten interviewen en het programma verder uit de doeken doen. Aansluitend kan er met alle betrokkenen verder gepraat worden onder het genot van lekkere lokale hapjes en drankjes! Het programma en de locatie zijn te vinden via de button hieronder.

Hou ook onze Facebookpagina en website in de gaten voor updates, alle Slow Food Brabant activiteiten en evenementen! En voor vragen, info, tips of wanneer je ons team wilt komen versterken: info@slowfoodbrabant.nl

Namens het bestuur Slow food Brabant,

Arien de Haan
Estelle-Marie Schoenmakers- Stevens
Co Koekkoek
Caroline Visscher

Gegevens

Datum:
4 april, 2018

Organisator

Slowfood Brabant
Telefoon
06-29547226
E-mail
info@slowfoodbrabant.nl
Bekijk de site van Organisator