Eerlijk genieten
Op zondag 1 juni a.s. organiseert Slow Food Brabant samen met de Bredaas Bijenhouders Collectief een bijeenkomst op boerderij Wolfselaar, Breda. Aat Rietveld, imker, geëngageerd voorvechter van lokale biodiversiteit en voorzitter van de Bredase Bijenhouders neemt ons mee in zijn verhaal over het leven en de rol van de bijenvolken.
De functie van de bij is in onze voedselvoorziening en natuurlijk omgeving essentieel. Op deze voorlichtingsmiddag leer je daar meer over. Wij proeven die lokale biodiversiteit uiteraard ook ter plaatse. Door een lekkere lunch met een pannenkoek van Brabants graan met lokale Bredase honing, gemaakt door Luara Kamma van Wild Heart Producties. Erna maken we een ontspannen leerzame wandeling over de boerderij naar de bijen en sluiten samen af met thee.
Programma Brabantse bijen en Biodiversiteit:
12.00 uur Ontvangst
12.30 uur Uitleg over bijen houden en bijenproduycten
13.15 uur Brabantse boekweit Pannenkoeken met honing
14.00 uur Rondgang en wandeling (100meter) naar de bijen met uitleg
15.00 uur Gezamenlijk aan de thee en uitloop
Locatie Boerderij Wolfselaar, Wolfslaardreef 95 te Breda, bijeenkomst in de gebouw links na de entree. Vrij parkeren op de centrale parkeerplaats bij de Boerderij
Meedoen? Boek nu via de website van Slow Food Brabant je tickets voor deelname.
Ticket: Euro 9,50 pp, voor de lezing, wandeling en uitleg, Brabantse pannenkoeken met honing en thee.
Ticket Euro 7,50 pp voor leden van Slow Food Brabant
Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.