Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

GEANNULEERD: EXCURSIE & PROEVERIJ VAN AKKER TOT BAKKER! Ticketkosten worden terug gestort!

5 april @ 13:00 - 18:30

€10.00 - €21.00

23-03-2020. Wegens alle maatregelen rondom Covid-19/Corona hebben wij besloten deze excursie voorlopig te cancellen. Rond de zomer hopen wij terug te zijn met nieuwe Slow Food Brabant plannen en smakelijke activiteiten. Tot die tijd kunt u ons volgen op Facebook voor de laatste Slow Food nieuwtjes! Reeds geboekte tickets worden binnen 10 dagen terug gestort.

We beginnen bij het graan. Daarvoor zijn we te gast bij Jack en Annelies Verhulst van biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve in Etten-Leur.

In oktober 2017 is dit bedrijf omgeschakeld van een gangbare naar biologische bedrijfsvoering. Naast het produceren en vermarkten van melk via een melktap is de familie Verhulst ook druk bezig met natuur en baktarwe. Deze tarwe wordt naar Molen De Lelie – een aantal kilometer verderop – gebracht en wordt daar gemalen tot pannenkoekenmeel, broodmix, bloem en meel. Met dit project is een nieuw streekproduct in Etten-Leur op de markt gebracht, waarvoor minder voedselkilometers nodig zijn en waardoor er een betere, eerlijke prijs voor de boer gerealiseerd kan worden.

Van de Hillekens Hoeve gaan we naar de molen om te zien en beleven hoe de tarwe verder verwerkt wordt tot meel en andere producten.  Ter plekke zal ook een praktische demonstratie gegeven worden omtrent het bakken van een goed en authentiek brood. Dit alles natuurlijk met in het achterhoofd de kennis van het graan, het maalproces en hoe hiermee te spelen tijden het proces van kneden, rijzen en bakken! Het resultaat zullen we later vers uit de oven proeven.

WANNEER?

Nieuwsgierig geworden? schrijf je dan gauw in en ga op zondagmiddag 5 april mee, het aantal plaatsen is beperkt!

 PROGRAMMA:

13:00 uur: Ontvangst Hillekens Hoeve en introductie Slow Food Brabant

13.15 uur: Rondleiding waarbij boer Jack ons alles over zijn bedrijf en het graanproject zal vertellen

14.30 uur: Vertrek richting Molen de Lelie

15:00 uur: Praktische demonstratie & uitleg brood bakken

15.45 uur: Rondleiding door de Molen

16:45 uur: Gezamenlijke brood proeverij van versgebakken brood met lokale lekkernijen zoals: Leurse salade van de Santspuy, vleesbeleg van Jan Goos, geitenkaas van Bettine Hoeve en meer.   

(Lokale biertjes, wijn en fris zijn ter plekke tegen betaling te verkrijgen)

18:30 uur: Huiswaarts

 

Meel en andere producten van de molen zijn ter plekke te koop.

KOSTEN:

Kosten van deze excursie met uitgebreide broodproeverij bedragen:

Slow Food leden: 18,50 | Niet-leden: 21,00 | Kids t/m 12 jaar: 10,00

 

Ga mee, beleef, ervaar en proef!

 

ADRES:

Melkveebedrijf Fam. Verhulst / Hillekens Hoeve

Vlaanderbos 6

4874 LS Etten-Leur

 

Stichting Molen “De Lelie”

Geerkade 45

4871 CK Etten-Leur

 

Voor meer info : info@slowfoodbrabant.nl / 06-29547226

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
13:00 - 18:30
Kosten:
€10.00 - €21.00

Locatie

Hillekens Hoeve Etten -Leur
vlaanderbos 6
Etten-Leur, 4874LS Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.hillekenshoeve.nl/