Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Plantbased foodexperience op het land met (h)eerlijke groenten uit de moestuin.

10 juli, 2020 @ 17:30 - 11 juli, 2020 @ 22:30

Lekker in de tuin uit eten bij onze Slow Food boer Henk van Bijzonder Brabants!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 Juli 2020 verbinden boer Henk van Bijzonder Brabants en restaurant chef-kok Manfred van Bij Albrecht hun specialistische kwaliteiten in de moestuin in Deurne en serveren dan een onvergetelijk  5-gangen diner op het land met een rondleiding van boer Henk.

Met de visie: ”iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis” serveert chef-kok Manfred al 4 jaar succesvol hun plantbased foodexperience. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel uit de opname van Bij Albrecht in de Gault Millau gids 2020.  De nadruk in het restaurant ligt op culinaire duurzaamheid met respect voor alles dat leeft. Deze visie neemt de chef-kok mee naar het diner in de moestuin van Bijzonder Brabants. “Als je zoveel passie hebt voor groenten, is het niet zo gek dat je dan in contact komt met boer Henk” zegt de chef-kok zelf.  Je ziet hem stralen als hij het uitspreekt. “Als zijn tuin in bloei staat, steek je het liefst alles in je mond om de al de verschillende smaken en structuren te ontdekken”.

Dit is voor boer Henk niet anders. Als je met hem over zijn land loopt dan neemt hij je mee in zijn passie voor groenten, verteld hij over zijn visie en merk je al snel dat boer Henk een unieke kijk heeft op de teelt. Boer Henk laat in zijn moestuin zien hoe je (h)eerlijke groenten kunt telen, als je goed voor onze aarde zorgt. Wel honderd bijzondere groenten de zogenaamde ‘vergeten groenten’ en onbekende groenten uit andere landen die ook in ons klimaat kunnen groeien. Ooit gehoord van de Boltardy rode biet, de Petit Posy spruit of de Frijol Negro bonen? “Het is geweldig om met Manfred samen te werken, die zijn gasten weet te verrassen met de unieke smaak van deze groenten” zegt boer henk “en op de  boerderij zijn de gasten iedere keer weer verbaasd dat deze groenten gewoon in de open lucht dichtbij huis groeien”.

Tijdens het diner op het land nemen Chef-kok Manfred en boer Henk jou mee  op een culinaire reis in de plantaardige keuken in de onvergetelijke groentetuin. Laat jouw smaakpapillen lachen!

Reserveren kan via  https://www.bijzonderbrabants.nl/producten/evenementen.

 

Gegevens

Begin:
10 juli, 2020 @ 17:30
Einde:
11 juli, 2020 @ 22:30
Site:
https://www.bijzonderbrabants.nl/producten/evenementen