Tips & recepten
Slow Food, over het belang van smaak door Carlo Petrini.
Vanwege de Johannes van Dam prijs is het boek ‘Slow Food, over het belang van smaak’ van Carlo Petrini opnieuw vertaald en uitgegeven. Eigenlijk wel een ‘must read’ voor Slow Food aanhangers …
Te koop bij o.a. bol.com, isbn: 9059566130.
Koken met het beste van Brabantse bodem door Ilse Reeuwijk.
Schrijfster Ilse Reeuwijk en fotograaf Jeroen van Eijndhoven keken rond op boerderijen en struinden rond door weilanden en stallen. Brabantse boeren zorgden voor de mooiste producten, waarmee topkoks aan de slag gingen.
Prijs: 19,95 euro
Te koop bij VVV Breda , Ako , bol.com of via Centraal Boekhuis ISBN: 978-94-916370-4-9
De Brabantse Bellefleur is door het bestuur van Slow Food Brabant uitgeroepen tot product van 2015.
Deze kleine appels zijn rood-groen van kleur en hebben een heerlijke zacht-zure smaak. Het is een veelzijdige appel en daarom is de Brabantse Bellefleur geschikt als handappel, bewaarappel en als moesappel.
Hieronder staan lekkere recepten die met de Brabantse Bellefleur te maken zijn. Heb je zelf ook een recept waar de Brabantse Bellefleur appel in verwerkt is? Mail het ons, we zijn benieuwd naar je creaties!
Appels op een stokje met chocolade, een lekkere verwennerij.
Wat heb je nodig?
Brabantse Bellefleur appel
Chocolade (Tony’s Chocolony)
Tapas stokjes of grotere satéstokjes
Gekleurd lint
Wat moet je doen?
Smelt de chocolade in een pannetje en roer af en toe totdat de chocolade gelijkmatig is gesmolten en er geen klontjes meer in de pan zitten.
Dip voorzicht de appel met de onderkant in de gesmolten chocolade
Laat uit lekken en prik het stokje in de appel.
Variatie:
Door met een vork of lepel “slierten”te maken met de chocolade, krijg je een leuk patroon.