SLOW FOOD 30 JAAR!
Op 10 december 2019 was het precies 30 jaar geleden dat Slow Food werd opgericht. Sindsdien is Slow Food uitgegroeid tot een beweging die actief is in 160 landen, met meer dan een miljoen leden, vrijwilligers en activisten.De afgelopen dertig jaar heeft Slow Food zich op nationaal en internationaal niveau ingezet om good, clean en fair voedsel op de kaart te zetten.
Zo zijn er meer dan 5000 producten in de Ark van de Smaak opgenomen, serveren duizenden Slow Food chefs dagelijks smakelijke, seizoensgebonden streekgerechten én zijn er bijna 4000 voedseltuinen in Afrika aangelegd die grote gemeenschappen toegang bieden tot gezond voedsel en smaakeducatie. Bovendien schieten initiatieven om bewuster te produceren, kopen en eten als paddenstoelen uit de grond.
Slow Food stond aan de basis van deze ontwikkelingen en daar zijn wij trots op!
Door middel van de Ark van de Smaak, Chefs Alliantie en Presidia zet Slow Food zich op nationaal én internationaal niveau in voor goed voedsel; duurzaam geproduceerd en tegen een eerlijke prijs. Slow Food kan jouw hulp hierbij goed gebruiken, want samen bouwen we aan een toekomstbestendig voedselsysteem! Wil je meehelpen? Sluit je dan aan: Slowfood.nl