Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PADDENSTOELENWANDELING

27 oktober, 2019 @ 09:45 - 13:15

€15.00 – €17.50

Wandelen in de herfst is een feest met alle paddenstoelen die uit de grond schieten! In allerlei kleuren, formaten en hoeveelheden zijn ze het hele jaar door te zien, maar vooral in het vochtige najaar springen ze eruit. We gaan ‘s ochtends op pad met Jeroen Evers die alles weet over voedselbossen, wilde paddenstoelen en welke paddenstoel eetbaar is welke niet. Natuurlijk sluiten we af  af met een kleine lunch waarin de paddenstoel een belangrijke rol speelt!

Wat en waar?

Al wandelend door het bos op de grens van Nederland en Belgie krijgen we uitleg over verschillende soorten paddenstoelen. Zowel giftige als eetbare. Wat is het verschil in uiterlijk? Welke werking hebben giftige paddenstoelen op ons lichaam? Onder leiding van een ervaren gids gaan we zelf mee zoeken, kijken, ruiken, proeven.
De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag dus zorg voor stevige schoenen en buitenkleding, die een stootje en misschien een regenbui kan hebben. Neem water mee voor onderweg.

Jeroen Evers is een ervaren paddenstoelen kenner. Hij organiseert inmiddels enkele jaren de wandelingen. Hij is met zijn verhaal van een paddenstoelenwandeling met koks in opleiding opgenomen in het kookboek “Van Brabantse Grond” (uitgegeven door Slow Food Brabant). Daarnaast is hij bezig een eigen voedselbos te ontwikkelen waarin paddenstoelen ook volop de ruimte krijgen.

Na afloop van de wandeling schuiven we aan bij Het Smokkelaartje voor een smaakvol pasteitje met (misschien zelf gevonden) paddenstoelen! Dit pasteitje is bij de prijs inbegrepen. (Drankjes voor eigen rekening).

Wanneer?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer te weten komen over de verschillende soorten eetbare  en niet-eetbare paddenstoelen? Ga dan op zondag 27 oktober mee met onze Paddenstoelenwandeling!

Programma:

09.45 uur : Verzamelen op de Parkeerplaats net voorbij Het Smokkelaartje, Goudbergseweg 8 in Strijbeek & Introductie Slow Food
10.00 uur:  Start paddenstoelenwandeling o.l.v. Jeroen Evers
12.15 uur:  Paddenstoelen hapje bij Het Smokkelaartje (Drankjes voor eigen rekening).
13.15  uur:  Afronden en huiswaarts

Kosten:

Kosten van deze educatieve wandeling, inclusief paddenstoelen pasteitje bij Het Smokkelaartje :

Slow Food leden: 15,00

Niet-leden: 17,50

Wees er snel bij want het aantal tickets is beperkt !

Adres:

Verzamelen bij Parkeerplaats net voorbij Het Smokkelaartje, Goudbergseweg 8, 4856AD STRIJBEEK

(info:06-29547226)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Slow Food Leden
SF leden
15.00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Niet-Leden
Niet-Leden
17.50
0 beschikbaar
Uitverkocht

40 mensen zijn aanwezig PADDENSTOELENWANDELING

Gegevens

Datum:
27 oktober, 2019
Tijd:
09:45 - 13:15
Kosten:
€15.00 – €17.50
Site:
https://slowfoodbrabant.nl/evenement/save-the-date-zondag-27-oktober-paddenstoelenwandeling/

Organisator

Slowfood Brabant
Telefoon
06-29547226
E-mail
info@slowfoodbrabant.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Smokkelaartje
Goudbergseweg 8
Strijbeek, 4856AD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie