Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VRIJDAG  4 OKTOBER: BOER-GONDISCH FESTIVAL & BOERGONDISCHE MARKT  ”VAN BRABANTSE GROND” VERBINDT! 

4 oktober, 2019 @ 11:00 - 19:00

Op 4 oktober 2019 vindt in Eindhoven een spectaculaire Boergondische markt plaats.

Een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent.

Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze ‘battle’ werken koksstudenten nauw samen met een lokale boer. Hun opdracht is het bereiden van 2 gerechtjes die voor minimaal 80% zijn samengesteld op basis van het aanbod van ‘hun’ boer en het seizoen.  Ze worden beoordeeld door een kritische vakjury bestaande uit topchefs en boeren uit Brabant.  Maar er is ook een publieksprijs te winnen. Alle gerechtjes kunnen namelijk op 4 oktober worden geproefd en beoordeeld door bezoekers van de Boergondische markt.

Tijdens het evenement zullen er verder talloze lezingen, workshops en forumdiscussies worden georganiseerd alsmede films worden vertoond, om de bezoeker te laten kennismaken met het rijke aanbod van Brabantse streekproducten, kook- en teelttechnieken en een betere kijk te krijgen op de keten.

Een dag voor foodies, lekkerbekken, boeren, horeca, studenten maar ook zeker ook ondernemers, bestuurders en organisaties. 

Om elkaar te ontmoeten, te verrassen, kennis uit te wisselen, ervaringen te delen, te verbinden, te proeven en bovenal te vieren waar we in Brabant zo trost op mogen zijn.

Meer info en het volledige programma: Boergondischemarkt.nl

Vragen? mail of bel gerust!  info@boergondischemarkt.nl of Ank 06-21808804

Gegevens

Datum:
4 oktober, 2019
Tijd:
11:00 - 19:00

Organisator

Slowfood Brabant
Telefoon
06-29547226
E-mail
info@slowfoodbrabant.nl
Bekijk de site van Organisator